Er stålet riktig overflatebehandlet, sparer du masse vedlikehold i fremtiden. Min overflatebehandling ble valgt etter råd fra arbeidere på plattformer. Først ble alle sveisene rengjort, slipt og stålet vasket med ett spesialmiddel som nøytraliserer sveiserøyk. Der det var vanskelig å komme til, brukte jeg fosforsyre til å tære bort evt. rustangrep og spylte rent.
Til maling brukte jeg Hempadur 45143 fra Hempel. Dette er en to-komponent polyamidherdet epoksymaling som herder ned til – 10 ° C. Jeg påførte den ved – 3 ° C, men varmet opp stålet først slik at kondens og fuktighet var borte. Vær obs på at svært mange andre malingsystemer krever sandblåsing av ståloverflaten før bruk.

Hempadur-malingen brukes direkte på stålet uten primer eller sandblåsing.

Den fester svært godt og tåler mekanisk slitasje, viktige egenskaper for en maling på en kjøl som i fremtiden skal rengjøres for bunnsmurning. Det er også lurt å ha et skikt med for eksempel signalblå farge over Hempadur-malingen før bunnsmurningen. Dette vil gi deg en indikasjon på hvor du er når du skraper av bunnsmurning, slik at du ikke kommer inn på bart stål.
Under vann anbefalte Hempel meg å bruke en tykkelse på 300 my, (0,3 mm) Vi som ikke har måleinstrumenter til å måle my, veier malingen vi bruker og deler dette på arealet. Det gir riktig resultat, men forutsetter at du regner malingen om til volum med å dele på egenvekt. For meg ga dette 4 strøk utvendig og 11 kg maling.

Beskrivelse fra produsenten.
Beskrivelse: HEMPADUR 45141/45143 er en lav-temperaturhærdende, to-komponent epoxy-polyamidaddukt baseret tykfilmsmaling. Den danner en hård og slidstærk film med gode befugtningsegenskaber og lav vandgennemtrængelighed. Modstandsdygtig over for vand, mineralolier, alifatiske opløsningsmidler og spild af benzin, jetfuel, smøreolie og tilsvarende produkter. Uskadelig for kornlaster.

Bruges til:
1. Som tykfilmsprimer mellem og/eller slutstrygning på stålkonstruktioner, hvor høj slidstyrke og gode penetrationsegenskaber ønskes. Som slutstrygning hvor det kosmetiske udseende kun er af mindre betydning.
2. Til reparations- og vedligeholdelsesarbejder ved temperaturer over -10 grader C, hvor epoxymalingsfilmens gode egenskaber ønskes, men hvor sædvanlige krav til forbehandling ikke kan opfyldes.
3. Som ballasttankmaling