Vetco Aibel AS (tidligere ABB Offshore Systems)
Company profile: “Vetco Aibel (former ABB Offshore System) is an experienced EPC subsea contractor and has the technology and products required for complete subsea system solutions. The Vetco Aibel product and system portfolio comprises a complete range of solutions for any given subsea system application, from downhole completion equipment for smart wells, all the way through to the riser hang-off point.”

Mechanica AS har deltatt i en rekke prosjekt og nedenstående eksempler viser litt av bredden i våre leveranser til Vetco Aibel AS (tidligere ABB Offshore Systems AS).
Testutstyr for Torque Tools
Komplett leveranse av testutstyr som omfatter
– dynamisk 10kNm testjigg for torque tools i hht. API Class 17D, momentklasse 3,4,5 og 6. Interface i hht. API Class 17D (ISO 13628-8)

– elektrisk/hydraulisk styrepanel for enkel og optimal kalibrering av torque tool som kjøres i testjigg
– trykktesttank med diverse tilleggsutstyr designet for 1000 bar arbeidstrykk.

– hydraulisk aggregat (18 kW/300 bar) – trillebord utgave med LS regulert pumpe, oljekjøler og 4 seksjoners proporsjonalventil. Aggregat er bygget som et trille bord med fotmål som en Europalle, arbeidshøyde som en arbeidsbenk med litt arbeidsplass samt verktøyskuffe.

Ve-Mec Torque Tool, ROV operert
Momentverktøy med hydraulikkmotor, ROV-håndtak og digitalt telleverk.
Designet for 6/3″, 6″ og 12″ GSR-connectorer og med et momentområde 1700 – 5400 Nm.

MQC Pressure Cap Tool, ROV operert
Til prosjektet Vigdis Extension Repair (Norsk Hydro/Stolt Offshore/ABB) designet og bygde Mechanica AS et spesialtilpasset ROV-verktøy, MQC Pressure Cap Tool, som med et meget kompakt design skal plugge linjer på termineringsplater som er installert på Vigdis feltet.
Et viktig design kriterium var minimalisering av høyden for å unngå kollisjon med inntrekningsverktøy som landes på template etter installasjon.
Verktøyet dekker både låse- og elevatorfunksjon i en og samme ROV-operasjon og har i tillegg en anti-rotasjonsanordning som skal sikre en kontrollert installasjon.

Seal Replacement Tool – Snorre B
ROV-operert verktøy bygget på grunn av et lekkasjeproblem på en manifold på Snorre B. Verktøyet skal trekke ut eksisterende seal fra HUB, ta dette med til overflaten for så å ta med seg ned igjen et nytt seal og installere dette. Jobben omfattet produksjon, montering og testing av utstyret, design ved ABB.

Snøhvit Subsea Project
PSS Cleaning Tool & Seal Handling Tool med tilhørende Tool Carrier (Inboard & Outboard).
Leveransen omfattet bygging, montering og testing av 16″ og 28″ verktøy verktøy for Snøhvit-prosjektet. Det ble til sammen levert fire Cleaning Tool og tre Seal Handling Tool, fullt utstyrt med Tool Carrier. Til Snøhvit-prosjektet er det også utført en rekke større og mindre maskineringsoppdrag.

ROV Hot Stab – Dual Port -3000PSI/ 10 000PSI
Utførelse i AISI 316L/POM.
Fabrikasjon i hht. ISO 13628-8.
Levert blant annet til Snøhvit Subsea Project.

Ombygging/overhaling av CRT/MHIT
Ombyggingen ble foretatt for å kunne bruke verktøyene CRT (Ve-Mec Connector Replacement Tool) og MHIT (Methanol Hub Installation Tool) til en jobb i prosjektet Vigdis Extension Repair (Norsk Hydro/Stolt Offshore/ABB).
Både struktur og hydraulikkopplegg ble bygget om og det ble i tillegg utført en overhaling av utstyret før funksjonstest. Hele jobben ble utført på 14 dager fra utstyret ankom Mechanica AS til mobilisering fant sted på CCB-basen på Ågotnes.

Testunit og testing av SX Hydraulic Coupler System
Utviklingsprosjekt i regi av Vetco Aibel (ABB Offshore Systems) for utvikling av hydraulisk koblingssystem blant annet for bruk i subsea applikasjoner som multibore/umbilical forbindelser.

Mechanica AS har produsert ulike prototyper av seal, seal plater og sealringer samt konstruert og bygget testuniter for testing med vann/glykol og gass samt assistert ved testing.

-5 -4 -3 -2 -1