Kværner Oilfield Products
Company profile: “Aker Kvaerner’s subsea group, Kvaerner Oilfield Products’ (KOP) expertise is based on more than 75 years of design, manufacturing and installation of wellhead equipment, subsea trees, production control systems and related products and services.”

Cleaning Tools
I forbindelse med installasjonsarbeidet på Kristin-prosjektet, fikk Mechanica AS kontrakt på seks Cleaning tools, både for integrasjon i Kværners inntrekningsverktøy (RTS) og for ROV-operasjon. Arbeidsomfanget omfattet design, engineering, fabrikasjon, sammenstilling, testing og tilpasning av verktøyene til RTS.

Følgende verktøy ble levert:
For integrasjon i RTS I og II (Remote operated Tie-in System):
– 2 stk. Outboard Multibore Cleaning Tool for Umbilical/SU – Hub.
– 2 stk. Outboard Monobore Cleaning Tool for 10″ and 12″ Singelbore Hub.

I tillegg ble det levert 2 stk interface rammer med hydraulikk-funksjon som gir mulighet for intern kjøring av Cleaning Tools i aksiell retning i RTS. Dette var et krav da kunden ikke ønsket å benytte de eksisterende aksielle hydrauliske kjørefunksjoner i RTS. Ekstreme krav til byggelengde og plass for øvrig gjorde dette til en spennende utfordring med et tilhørende godt resultat.

IB ROV Free Flying Cleaning Tool
-1 stk. RTS Porch Inboard ROV Operated Cleaning Tool; Multibore; 2 x 2 ” og 8 Hydrauliske Koplere
-1 stk. RTS Porch Inboard ROV Operated Cleaning Tool; Monobore 10 ” og 12 ”

Leveransen omfattet også design, engineering og fabrikasjon av et Dummy Termineringshode for testing av de tre forskjellige typer Hub´er. Det var ønskelig fra kunde at denne terminering skulle være vesentlig lettere enn originalen, og med FEM-analyse som hjelpemiddel ble resultatet tilfredsstillende.

-3 -2 -1